بردباری امام حسن (علیه السلام)
هر یک از ائمه با یکی از اوصاف باارزش توصیف می شوند و امام حسن (علیه السلام) از بین آن همه اوصاف حمیده اش، با حلم توصیف می شود. به طوری که «الحلم الحسنیه» از مشهورترین اوصاف این بزرگوار و مثلی معروف است.
مردی از اهل شام که مغز او با تلقینات منافقانه ی بنی امیه مسموم شده بود و عداوت حسن مجتبی را در دل پرورانده بود، وارد مدینه شد. امام مجتبی (علیه السلام) را ملاقات کرد و نتوانست خود را نگه دارد و امام را لعن کرد و پیوسته و بی امان به حضرت ناسزا می گفت. امام چیزی نفرمود تا وقتی که مرد شامی خشم خود را کاملا خالی کرد.
امام که به گمراهی او پی برده بود، در حالی که سوار اسب بود، با تواضع تمام خم شد و به او سلام کرد و فرمود: ای شیخ! گمان می کنم که تو در این شهر غریبی و گویا حقیقت بر تو مشتبه شده. اگر از من رضایت می طلبی من تو را می بخشم و اگر خواسته ای داری و به چیزی محتاج هستی بگو. اگر پیاده ای به تو مرکب می دهم و اگر گرسنه ای سیرت می کنم و اگر عریان باشی به تو لباس می دهم و هر چند روز که در مدینه هستی، اگر در خانه ی ما مهمان باشی، با کمال میل پذیرای تو هستم، چون منزل ما وسیع و گسترده است.
مرد شامی از شنیدن این سخنان چنان متأثر شد و قهرا گریه کرد. سپس گفت: گواهی می دهم[۱] که تو در روی زمین خلیفه ای، خدا می داند رسالت خود را در کجا قرار دهد[۲]. شگفتا که پدرت مبغوض ترین خلق نزد من بود، ولی هم اکنون محبوب ترین خلق خداست.
سپس مرد شامی وسائل خویش را به خانه ی امام حسن (علیه السلام) آورد و تا در مدینه بود مهمان حضرتش بود. سرانجام به حقانیت اهل بیت اعتقاد کامل یافت.[۳]
همچنین است مروان حکم ـ که هیچگاه از آزار آن گرامی فروگذار نمی کرد ـ ، به هنگام رحلت آن امام، در تشییع شرکت کرد.
حضرت امام حسین (علیه السلام) فرمود: تو به هنگام حیات برادرم، هر چه از دستت برآمد، کردی، و اما اینک در تشییع او، حاضر آمده ای و می گریی؟!
پاسخ داد: هر چه کردم، با کسی کردم که بردباریش از این کوه ـ اشاره به کوهی در مدینه ـ بیشتر بود.[۴]
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
[۱]. أَشْهَدُ أَنَّکَ خَلِیفَهُ اللَّهِ فِی أَرْضِهِ اللَّهُ أَعْلَمُ حَیْثُ یَجْعَلُ رِسالَتَهُ وَ کُنْتَ أَنْتَ وَ أَبُوکَ أَبْغَضَ خَلْقِ اللَّهِ إِلَیَّ وَ الْآنَ أَنْتَ أَحَبُّ خَلْقِ اللَّهِ إِلَی.
[۲]. اللَّهُ أَعْلَمُ حَیْثُ یَجْعَلُ رِسالَتَه (سوره مبارکه انعام، آیه ۱۲۴)
[۳]. بحار الأنوار، ج۴۳، ص۳۴۴ و منتهی الآمال؛ زندگی امام حسن (علیه السلام) و مناقب، ج۴، ص۱۹ به نقل از «خانه های مأذون»، ص۱۴۰٫
[۴]. تاریخ الخلفاء، ص۱۹۱به نقل از «پیشوای دوّم»، ص۹٫
سلام و خداقوت!
اگر حلم حسنی(ع)نبود عاشورای حسینی،عاشورای حسینی نمی شد.
[پاسخ]
سلام.طاعات و عباداتتون قبول درگاه حق
ما تالاری راه اندازی کردیم به نام نورالمهدی
این تالار قراره یه تالار تخصصی مذهبی و مهدویت باشه
خوشحال میشیم در این راه کمکمون کنید
http://nooromahdi.ir/forum
یا مهدی
[پاسخ]
با عرض سلام و وقت بخیر
طاعات و عبادات شما قبول درگاه حق انشاءالله
جمعی از وبلاگ نویسان ارزشی شهر هزار سنگر آمل اقدام به ایجاد جنبشی مجازی کردند تا با ایجاد محتوی دینی و اسلامی فضای اینترنت در آمل و مازندران را ارزشی تر کنند.
در بهمن ۹۰ “مجمع وبلاگ نویسان کربلا” آغاز به کار کرد.اما به دلیل ضعف در انتخاب نامی مناسب و تجربه کم فعالیت نتوانست موفقیت کاملی را کسب کند.
لذا از شما که سابقه حضور در فضای ارزشی را دارید و با نامهای که برای این عرصه انتخاب میکنند آشنا هستید درخواست داریم تا اگر نامی متناسب با فرهنگ و ارزشهای اسلامی و همچنین مردم مازندران و آمل به ذهنتان میرسد به ما معرفی نمایید تا بتوانیم مسئولیت سنگین مان را در شمال کشور به خوبی انجام دهیم.
برای ارتباط با ما به این لینک : http://karbalabloggers.ir/contact
یا با این ایمیل تماس بگیرید: karbalabloggers@gmail.com
پیشاپیش از توجه شما به این حوزه ارزشی تشکر می نماییم و آرزوی توفیق روز افزون برای شما داریم.
مدیر مجمع وبلاگ نویسان کربلا
[پاسخ]
عالی بود
قربون آقامون برم…
[پاسخ]
عالی بود جناب .مستفیض شدیم ..
[پاسخ]