حمیدرضا فلاح

حمیدرضا فلاح

حمیدرضا فلاح تفتی

امام زمان ياري دهنده شيخ مفيد در امر فتوا

تعداد بازدیدها: 7,150 مشاهده

شیخ مفید

گويند: مردي روستايي به خدمت شيخ مفيد رسيد و سؤال کرد که زني حامله فوت شده و حملش زنده است. آيا بايد شکم آن زن را شکافت و طفل را بيرون آورد يا اين که با حمل او را دفن نماييم؟

شيخ فرمود: با حمل او را دفن کنيد!

مرد برگشت و در ميان راه سواري را ديد که به سرعت مي ‏تازد و مي ‏آيد. چون نزديک رسيد، به او گفت: اي مرد! شيخ گفته است: شکم زن را بشکافيد و طفل را بيرون آوريد و سپس او را دفن کنيد!

مرد همانطور که سوار گفته بود، عمل کرد. بعد از چندي ماجرا را براي شيخ مفيد نقل کرد. شيخ فرمود: من کسي را نفرستادم! معلوم مي‏شود آن کس مولايم حضرت صاحب الزمان عليه السلام بوده است و اينک که در احکام شرعيه خبط و خطا مي ‏کنم، همان بهتر که ديگر فتوا ندهم!

پس در خانه را بست و از خانه خارج نشد. ناگاه توقيعي از ناحيه ‏ي مقدسه صادر شد. که در آن آمده بود «أيها الشيخ المفيد! منک الفتوي و منا التسديد»[1]؛ اي شيخ مفيد! تو فتوا بده، ما اصلاح و استوارش مي‏ نماييم. و شيخ مفيد بار ديگر بر مسند فتوا نشست.


[1]. قصص العلماء، میرزا محمد تنکابنی، ص399 به نقل از توقیعات و زیارات مقدس بقیة الله الأعظم، محمدحسین آسوده، ص40

حمیدرضا
موضوعات: مذهب
مطالب مرتبط
  • عنایت امام زمان به روضه حضرت اباالفضل

    عنایت امام زمان به روضه حضرت اباالفضل

    اين تشرّف از مهم‏ترين و روح‏ افزاترين رويدادهاى زندگانى مرحوم فشندى (ره) است. تشرّف حاضر، به‏ سبب بعضى از جنبه ‏هاى منحصر به فرد كه به برخى از آنها اشاره خواهد شد مورد توجه تعداد زيادى از شيفتگان امام عصر (علیه السلام) مى ‏باشد. آيت الله ناصرى دولت‏ آبادى ماجراى اين تشرّف را خود، مستقيما از زبان حاجى شنيده و در كتاب «آب حيات» آورده است. همچنين جناب قاضى زاهدى نيز آن را از زبان خود آن مرحوم شنيده و در كتاب خود نقل كرده است. ما اينك تلفيق دو روايت را جهت تتميم آن، براى خوانندگان محترم مى ‏آوريم. حاج محمد على فشندى تهرانى مى ‏گويد: سال اولى كه به «مكه مكرمه» مشرّف شدم، از خداى مهربان در آنجا خواستم كه توفيق دهد تا در سال‏ هاى بعد نيز، تا بيست سفر به مكّه بيايم تا شايد اميرالحاج و

    … ادامه مطلب …

  • ماجرای توسل به حضرت اباالفضل و شفای چشم یکی از علما

    ماجرای توسل به حضرت اباالفضل و شفای چشم یکی از علما

    آیت الله العظمی شبیری زنجانی (دام ظله) در جلد سوم کتاب «جرعه ای از دریا» می نویسد: مرحوم حاج میرزا فخرالدین جزایری فرزند آسید علی جزایری است که از علمای درجه اول تهران بود و این قضیه را ایشان نقل می ‌کرد که یک وقت ناراحتی چشم پیدا کردم. پیش دکتر امین الملک (که زمانی وزیر بهداری بود) رفتم. وی متخصص چشم و اولین چشم پزشک تهران بود و بعدا به دکتر مرزبان لقب پیدا کرد. دکتر امین الملک چشمم را عمل کرد. حاج میرزا فخرالدین می‌ گفت: من از حاج آقا جمال اصفهانی ـ برادر حاج آقا نورالله و آقا نجفی اصفهانی ـ شنیده بودم که خواندن این ابیات برای توسل به حضرت اباالفضل العباس علیه السلام خیلی مؤثر است: ای ماه بنی هاشم خورشید لقا عباس ….. ای نور دل حیدر شمع شهدا عباس از محنت و درد وغم

    … ادامه مطلب …

  • شب قدر شب گناه نیست!

    شب قدر شب گناه نیست!

    صاحب کتاب «ابوب الجنان» که کتاب بسیار پربار و نایابی است می نویسد: جوان بی تقوایی که به خیر و سعادت خود در زندگی اهمیتی نمی داد و ملاحظه چیزی را نمی کرد، بر اثر چشم چرانی به دختری دل بسته بود، ولی آن دختر تن به خواسته نامشروع او نمی داد. شبی از شب های قدر که وقت بیداری و مناجات و قرآن و گریه و درد دل با خداست و مردم همگی در مساجد و مجالس احیاء جمع شده بودند، این جوان که دیده بود والدین آن خانم زودتر از منزل خارج شده اند راه را بر این دختر که قصد داشته به تنهایی مسیر بین خانه و مسجد را طی کند بست. دختر که دید کاری از دستش ساخته نیست در پاسخ به خواسته آن جوان گفت: امشب شب احیاء و شب گرفتن برات است. آیا انصاف

    … ادامه مطلب …

  • سفارش امام زمان در نیکی به پدر

    سفارش امام زمان در نیکی به پدر

    آقای سید محمد موسوی نجفی معروف به هندی که از اتقیای علما و ائمه ی جماعت حرم امیرالؤمنین علیه السّلام است نقل کرد از جانب شیخ باقر فرزند شیخ هادی کاظمینی مجاور نجف اشرف و ایشان از شخص مورد اعتمادی که به دلاکی اشتغال داشت. آن شخص را پدر پیری بود که هیچ گونه کوتاهی نسبت به خدمتگزاری او نمی کرد، حتی خودش برای او آب در مستراح می برد و منتظر می شد تا خارج شود و به مکانش برساند. پیوسته ملازم خدمت او بود، مگر در شب چهارشنبه که به مسجد سهله می رفت و در آن شب به واسطه ی اعمال مسجد سهله و شب زنده داری در آنجا، از خدمت معذور بود؛ ولی پس از مدتی ترک کرد و دیگر به آنجا نرفت. از او پرسیدم: ـ چرا رفتن به مسجد سهله را ترک کردی؟ گفت:

    … ادامه مطلب …

  • دستور آیت الله بهجت برای پیدا شدن گمشده

    دستور آیت الله بهجت برای پیدا شدن گمشده

    شاید این مطلب برای برخی از بینندگان تعجّب آور باشد که حتی برای پیدا کردن وسایل گمشده دستور و رهنمودی وجود داشته باشد اما بارها خودم یا خانواده ام وسایل و یا اشیاء گرانبهائی گم کرده ایم و با توسل به این دستور مرحوم آیت الله بهجت (رضوان الله تعالی علیه) گمشده های خود را پیدا کرده ایم! بنده اطمینان دارم اگر کسی با عقیده به این دستور عمل کند یقیناً به مقصود خود خواهد رسید. آیت الله محمدی ری شهری در کتاب «زمزم عرفان»، دستور مرحوم آیت الله بهجت (رضوان الله تعالی علیه) را اینگونه عنوان کرده اند: آیت الله بهجت در دیداری فرمودند: «أَصْبَحْتُ فی أَمانِ الله، أَمْسَیْتُ فی جِوارِ اللهِ»[1] هفت بار، برای پیدا کردن گمشده خوب است. یکی می گفت[2]: با کسی کار داشتم. نه اسمش را می دانستم و نه جایش را. از صبح تا

    … ادامه مطلب …

  • آیا می دانی روز عاشورا با من چه کردند؟!

    آیا می دانی روز عاشورا با من چه کردند؟!

    مرحوم سیّد محمدابراهیم قزوینی (متوفی1360 ه.ق) در صحن مطهّر حضرت اباالفضل علیه السّلام امام جماعت بودند و مرحوم آقا شیخ محمدعلی خراسانی (متوفی 1383) که واعظی بی نظیر بود، بعد از نماز ایشان منبر می رفت. یک شب، مرحوم واعظ خراسانی مصیبت حضرت اباالفضل علیه السّلام را خوانده و از اصابت تیر به چشم مقدّس آن حضرت یاد کرده بود. مرحوم قزوینی، که سخت متأثّر شده و بسیار گریه کرده بود، به ایشان گفته بود: چنین مصیبت های سخت را که سند خیلی قوی هم ندارد چرا می خوانید؟! شب در عالم رؤیا به محضر مقدّس حضرت اباالفضل علیه السّلام مشرّف شده بود، آقا خطاب به ایشان فرموده بود: سیّد ابراهیم! آیا تو در کربلا بودی که بدانی روز عاشورا با من چه کردند؟! پس از آنکه دو دستم از بدن جدا گردید، سپاه دشمن مرا تیر باران کردند، در

    … ادامه مطلب …

  • 5 نظر برای این مطلب
  • محمدمهدی
    خرداد 28ام, 1394 در 3:34 ب.ظ

    سلام علیکم حاج آقا
    مطلبی در مورد تصویر مورد استفاده برای این مطلب داشتم و آن اینکه این تصویر یک عکس است و نه یک طرح یا نقاشی و همانطور که بهتر از من میدانید در زمان شیخ مفید قطعا عکاسی محال بود. کما اینکه اولین عکس‌های موجود گرفته شده به حدود 150 سال قبل بر می‌گردد. لذا قطعا این تصویر متعلق به شیخ مفید نیست.

      [پاسخ]

      حمیدرضا پاسخ در تاريخ خرداد 28ام, 1394 9:32 ب.ظ:

      سلام بر مهدی.
      من در مورد این مسئله تخصصی ندارم و در تصاویر علما این تصویر رو به شیخ مفید اعلی الله مقامه الشریف نسبت میدن!
      حرف شما به واقعیت نزدیک تر است تا نسبت دادن این تصویر به شیخ مفید!
      با تشک راز شما

        [پاسخ]

        بماند
        شهریور 9ام, 1394 در 9:06 ق.ظ

        این داستان اصلا عقلانی نیست چون هر انسان دارای عقل و فهم میتونه تشخیص بده که خب مادر مرده پس نباید فرصت زندگی رو از بچه گرفت.
        لطفا برای داستان هاتون سند رو کنید و یادتون نره حجت خدا به انسان دو چیزه انبیاء و عقل

          [پاسخ]

          محمد
          فروردین 5ام, 1397 در 0:28 ق.ظ

          سلام عليكم
          ميشود بفرمماييد كدام علما اين عكس رارا به شيخ مفيد اعلي الله مقامه نسبت ميدهند ممنون ميشم

            [پاسخ]

            حمیدرضا پاسخ در تاريخ فروردین 5ام, 1397 1:38 ق.ظ:

            سلام به محمد.
            در آلبوم عکس علما، این عکس رو به شیخ مفید رحمة الله علیه نسبت دادن و من تحقیق نکردم اولین بار این عکس کجا آمده و یا چه کسی به ایشان نسبت داده است!

              [پاسخ]

            • نظر بدهيد
            • نام:
              ایمیل:
              وبسایت:





              استفاده از مطالب وبگاه ما با ذکر منبع بلامانع می باشد
              Copyright © 2014 - 2015 Hr-Fallah.ir
              Designer : Mohammad Rafiei