بردباري امام حسن (علیه السلام)
هر يک از ائمه با يکي از اوصاف باارزش توصيف مي شوند و امام حسن (علیه السلام) از بين آن همه اوصاف حميده اش، با حلم توصيف مي شود. به طوري که «الحلم الحسنية» از مشهورترين اوصاف اين بزرگوار و مثلي معروف است.
مردي از اهل شام که مغز او با تلقينات منافقانه ي بني اميه مسموم شده بود و عداوت حسن مجتبي را در دل پرورانده بود، وارد مدينه شد. امام مجتبي (علیه السلام) را ملاقات کرد و نتوانست خود را نگه دارد و امام را لعن کرد و پيوسته و بي امان به حضرت ناسزا مي گفت. امام چيزي نفرمود تا وقتي که مرد شامي خشم خود را کاملا خالي کرد.
امام که به گمراهي او پي برده بود، در حالي که سوار اسب بود، با تواضع تمام خم شد و به او سلام کرد و فرمود: اي شيخ! گمان مي کنم که تو در اين شهر غريبي و گويا حقيقت بر تو مشتبه شده. اگر از من رضايت مي طلبي من تو را مي بخشم و اگر خواسته اي داري و به چيزي محتاج هستي بگو. اگر پياده اي به تو مرکب مي دهم و اگر گرسنه اي سيرت مي کنم و اگر عريان باشي به تو لباس مي دهم و هر چند روز که در مدينه هستي، اگر در خانه ي ما مهمان باشي، با کمال ميل پذيراي تو هستم، چون منزل ما وسيع و گسترده است.
مرد شامي از شنيدن اين سخنان چنان متأثر شد و قهرا گريه کرد. سپس گفت: گواهي مي دهم[1] که تو در روي زمين خليفه اي، خدا مي داند رسالت خود را در کجا قرار دهد[2]. شگفتا که پدرت مبغوض ترين خلق نزد من بود، ولي هم اکنون محبوب ترين خلق خداست.
سپس مرد شامي وسائل خويش را به خانه ي امام حسن (علیه السلام) آورد و تا در مدينه بود مهمان حضرتش بود. سرانجام به حقانيت اهل بيت اعتقاد کامل يافت.[3]
همچنین است مروان حکم ـ که هيچگاه از آزار آن گرامي فروگذار نمي کرد ـ ، به هنگام رحلت آن امام، در تشييع شرکت کرد.
حضرت امام حسين (علیه السلام) فرمود: تو به هنگام حيات برادرم، هر چه از دستت برآمد، کردي، و اما اينک در تشييع او، حاضر آمده اي و مي گريي؟!
پاسخ داد: هر چه کردم، با کسي کردم که بردباريش از اين کوه ـ اشاره به کوهي در مدينه ـ بيشتر بود.[4]
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
[1]. أَشْهَدُ أَنَّكَ خَلِيفَةُ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ اللَّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسالَتَهُ وَ كُنْتَ أَنْتَ وَ أَبُوكَ أَبْغَضَ خَلْقِ اللَّهِ إِلَيَّ وَ الْآنَ أَنْتَ أَحَبُّ خَلْقِ اللَّهِ إِلَي.
[2]. اللَّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسالَتَه (سوره مبارکه انعام، آیه 124)
[3]. بحار الأنوار، ج43، ص344 و منتهی الآمال؛ زندگی امام حسن (علیه السلام) و مناقب، ج4، ص19 به نقل از «خانه های مأذون»، ص140.
[4]. تاریخ الخلفاء، ص191به نقل از «پیشوای دوّم»، ص9.
سلام و خداقوت!
اگر حلم حسنی(ع)نبود عاشورای حسینی،عاشورای حسینی نمی شد.
[پاسخ]
سلام.طاعات و عباداتتون قبول درگاه حق
ما تالاری راه اندازی کردیم به نام نورالمهدی
این تالار قراره یه تالار تخصصی مذهبی و مهدویت باشه
خوشحال میشیم در این راه کمکمون کنید
http://nooromahdi.ir/forum
یا مهدی
[پاسخ]
با عرض سلام و وقت بخیر
طاعات و عبادات شما قبول درگاه حق انشاءالله
جمعی از وبلاگ نویسان ارزشی شهر هزار سنگر آمل اقدام به ایجاد جنبشی مجازی کردند تا با ایجاد محتوی دینی و اسلامی فضای اینترنت در آمل و مازندران را ارزشی تر کنند.
در بهمن 90 “مجمع وبلاگ نویسان کربلا” آغاز به کار کرد.اما به دلیل ضعف در انتخاب نامی مناسب و تجربه کم فعالیت نتوانست موفقیت کاملی را کسب کند.
لذا از شما که سابقه حضور در فضای ارزشی را دارید و با نامهای که برای این عرصه انتخاب میکنند آشنا هستید درخواست داریم تا اگر نامی متناسب با فرهنگ و ارزشهای اسلامی و همچنین مردم مازندران و آمل به ذهنتان میرسد به ما معرفی نمایید تا بتوانیم مسئولیت سنگین مان را در شمال کشور به خوبی انجام دهیم.
برای ارتباط با ما به این لینک : http://karbalabloggers.ir/contact
یا با این ایمیل تماس بگیرید: karbalabloggers@gmail.com
پیشاپیش از توجه شما به این حوزه ارزشی تشکر می نماییم و آرزوی توفیق روز افزون برای شما داریم.
مدیر مجمع وبلاگ نویسان کربلا
[پاسخ]
عالی بود
قربون آقامون برم…
[پاسخ]
عالی بود جناب .مستفیض شدیم ..
[پاسخ]