در صورت جزم ورود به حوزه، بهتر است چه رشته ای از دبیرستان خوانده شود؟
سؤال: در صورت جزم ورود به حوزه، بهتر است چه رشته ای از دبیرستان خوانده شود؟
جواب: با عرض سلام و احترام خدمت شما.
نظر چند تن از علما را خدمت شما عرض می نماییم:
حضرت آیت الله مکارم شیرازی (حفظه الله) در پاسخ به این سؤال فرمودند: بهتر است رشته مورد علاقه خود را انتخاب نماید.[1]
حضرت حجة الاسلام علیدوست عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: ایشان در پاسخ به این سؤال در کتاب «صراط» که برای هدایت تحصیلی طلاب و دانش پژوهان تألیف کرده اند می نویسند: راجع به رشته مناسب در دوره ی دبیرستان، بایستی اذعان نمود که رشته تحصیلی نمی تواند تعیین کننده یا مانع کلی باشد، اما به نظر می رسد مناسب ترین رشته ها دو رشته است: رشته ریاضی و رشته علوم انسانی. دلیل رجحان رشته ریاضی با وجود کاربرد ناچیز آن در علوم حوزوی، این است که استعداد ریاضی برای ادامه تحصیل در حوزه لازم است؛ زیرا اجتهاد یک عملیات ریاضی است. تأکیداً باید گفت: رشته ریاضی و انسانی و سایر رشته ها هیچ کدام نه مانع است و نه تعیین کننده، خصوصاً که ما به عنوان اصل اولی ورود به حوزه سیکل را پیشنهاد می کنیم و طبیعی است که در این مرحله تعیین رشته موضوعیت ندارد. دلیل ما در خصوص رشته علوم انسانی نیز سنخیت کلی دروس حوزوی با رشته های علوم انسانی است.[2]
حضرت حجة الاسلام سیّد محمدرضا طباطبایی مدیریت محترم مدرسه علمیه شهیدین: رشته دبیرستانی تأثیر چندانی در طلبگی ندارد و خوب است دانش آموز رشته ای را انتخاب کند که به آن علاقه بیشتری دارد.
حضرت حجة الاسلام عالم زاده نوری: در صورت جزم [ ورود به حوزه] رشته معارف انتخاب شود تا با علوم حوزوی آشنایی اجمالی پدید آید. در غیر این صورت یا بر فرض عدم دسترسی به رشته معارف رشته ریاضی فیزیک مناسب تر است؛ به جهت پدید آوردن توان و انتظام ذهنی که در کار طلبگی خصوصاً علوم عقلی بسیار لازم است.
نتیجه نهایی:
بنابراین به نظر می رسد در صورت علاقه مند بودن به رشته ریاضی فیزیک یا علوم انسانی یکی از این دو رشته را انتخاب نمایید و در غیر این صورت به رشته های دیگر که تمایل دارید ورود پیدا کنید.
موفق و پیروز باشید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
[1]. کد رهگیری استفتاء: ۹۳۱۱۰۵۰۰۰۲
[2]. صراط، ص28
کاملا درسته.هوش ریاضی خیلی موثره
[پاسخ]
سلام رفیق خیلی وبلاگت عالیه اگر مایلی جهت رفاقت و کار فرهنگی تو واتس اپ در خدمت هستم
09138683249
[پاسخ]
حمیدرضا پاسخ در تاريخ خرداد 17ام, 1394 1:59 ب.ظ:
سلام با تشکر از لطفتون.
[پاسخ]
بنظرمن بهترين روش براى ورودحوزه انتخاب رشته معارف است
[پاسخ]
سلام علیکم …ببخشید مصاحبه ی دوم شهیدین سطحش چقدره؟آیا خیلی سخته؟
[پاسخ]
حمیدرضا پاسخ در تاريخ خرداد 16ام, 1395 9:43 ب.ظ:
سلام بر محمد.
خیلی آسان تر از مصاحبه اول هستش!
فقط جهت آشنایی با شما و روحیات شماست!
[پاسخ]
سلام آِیا اگر شخصی دیپلم بگیرد و وارد حوزه شود و دوسال درس حوزه بخواند و سپس بخواهد کنکور بدهد و در دانشگاه در کنار حوزه تحصیل کند ممکن است؟
[پاسخ]
حمیدرضا پاسخ در تاريخ مرداد 29ام, 1395 2:51 ب.ظ:
سلام بر محمد.
شرط خواندن دروس دانشگاه در کنار حوزه، اخذ مدرک سطح2 حوزه می باشد!
[پاسخ]
lpln پاسخ در تاريخ مرداد 30ام, 1395 3:54 ب.ظ:
یعنی9 سا لدر حوزه درس بخواند و زمانیکه حدود مثلا 30 سال دارد برود کنکور ردهد و اقدام برای دانشگاه کند به نظرم اشخاصی هستند که میتونن درکنار درس دانشگاه درس حوزه هم بخونن وبا این شرایط واقعا حقشون ضایع میشه و آیا راه دیگری نیست که شخص زودتر از سطح دوم مثلا دنشگاه غیرحضوری شرکت کنه و حوزه هم مشغول باشه درحالیکه سطح دوم را تموم نکرده
[پاسخ]
حمیدرضا پاسخ در تاريخ مرداد 31ام, 1395 3:54 ق.ظ:
حقشون ضایع نمیشه! چون پس از دریافت مدرک سطح دو حوزه، طلاب میتونن در رشته های علوم انسانی در دانشگاه های طرف قرارداد حوزه مثل دانشگاه مفید قم در مقطع کارشناسی ارشد شرکت کنند!
همچنین در دانشگاه های اسلامی مختلف دیگه مثل دارالحدیث و ادیان که مدارک آن مورد قبول وزارت علوم هست میتونن شرکت کنند و در کنار دروس حوزه و دانشگاه در این دانشگاه ها تحصیل کنند و مدرک دریافت کنند!
سطح دوم را میشه برام توضیح بدهی شامل خوندن چه کتابهایی میشه و چه درسایی؟ چن خیلی آَشنایی دقیق ندارم ممنونم
[پاسخ]
حمیدرضا پاسخ در تاريخ مرداد 31ام, 1395 3:56 ق.ظ:
برای رسیدن به جواب سؤالتون مطلب «بیوگرافی مختصری از برنامه آموزشی حوزه علمیه» را مطالعه کنید!
[پاسخ]
اگر شخص نخواهد مدرک معادل بگیره و بخواهد برای خودش درس دانشگاه بخونه این میسره درکنار دروس حوزه؟
[پاسخ]
حمیدرضا پاسخ در تاريخ مرداد 31ام, 1395 3:26 ب.ظ:
فقط بعد از سطح دو حوزه این امکان میسر می باشد!
[پاسخ]
حمیدرضا پاسخ در تاريخ شهریور 1ام, 1395 2:46 ق.ظ:
البته امروز از یکی از دوستانم شنیدم که بعد از اتمام سطح یک هم میشه در بعضی از رشته های علوم انسانی در آزمون دانشگاه مفید در مقطع کارشناسی شرکت کرد ولی اگر در دانشگاه های رسمی کشور بخواین در هر رشته ای تحصیل کنید بعد از اتمام سطح دو این امکان وجود داره!
[پاسخ]
سلام علیکم
من چطوری می توانم صددرصد در حوزه علمیه معصومیه قم قبول بشم؟باید رتبه من در آزمون ورودی چند باشد ؟لطفا درباره ی آزمون ورودی و مصاحبه در این مدرسه مرا راهنمایی کنید.باتشکر
[پاسخ]
حمیدرضا پاسخ در تاريخ خرداد 6ام, 1397 10:45 ب.ظ:
سلام به مهدی.
بارها توضیح دادیم که قبولی بستگی به تعداد داوطلبینی که در آزمون شرکت کرده اند و سطح معدل و میزان موفقیت آنها در آزمون و همچنین ظرفیت مدارسی که طبق اولویت انتخاب کرده اید، می باشد!
مصاحبه هم حول هدف و انگیزتون از تحصیل در حوزه، سؤال از موقعیت خانوادگیتون، چند سؤال شرعی، معدل و رشته دانشگاهیتون، قرائت قرآن و از این قبیل مسائل می باشد.
موفق باشید.
[پاسخ]