غبار زوار حسین او را از آتش جهنم حفظ کرد
به مناسبت فرا رسیدن ایّام اربعین حسینی، از آنجایی که شیعیان و عزادارن حضرتش از اطراف عراق با پای پیاده عازم کربلای معلا هستند تصمیم گرفتم داستانی جالب و عبرت آموزی که ارتباط نزدیکی با این ایّام دارد را از کتاب شریف «الغدیر» نقل کنم:
ابو الحسن جمال الدين على فرزند عبد العزيز پسر ابى محمد خلعى يا (خليعى) موصلى حلّى شاعر و سراينده گرانمايه خاندان رسالت (عليهم السّلام) كه درباره اهل بیت عصمت و طهارت اشعار بسيار سروده و این ذوات مقدسه را ستايش نموده و حق مطلب را اداء كرده و نيست در تمام اشعار موجود او مگر مدح و ستايش و سوگوارى آنها.
او از پدر و مادر ناصبى به دنيا آمد و مادرش نذر كرد كه اگر خدا به او پسرى روزى نمايد او را بفرستد براى راه برى بر زائران امام سبط پيامبر حسين (عليه السلام) و كشتن آنها. پس چون او به دنيا آمد و به حد رشد رسيد او را براى اداء نذرش فرستاد و چون او به نواحى مسيّب كه در نزديكى كربلاء است رسيد در كمين آمدن زوار نشست پس خواب بر او غلبه كرد و قافله و كاروان زوّار گذشت پس بر او گرد و غبار زوار رسيد. پس در خواب ديد كه قيامت برپا شده و فرمان آمده كه او را به آتش اندازند و لكن آتش او را براى آن غبار پاكى كه بر او رسيده نمىسوزاند پس از خواب بيدار شد در حاليكه از آن قصد بدش برگشته و همانجا توبه كرد و محبّت و ولايت خاندان پاك پيامبر (صلّی الله علیه و آله) را به دل گرفت و به كربلا و حاير شريف حسينى فرود آمد.
و در کتاب «دار السلام» نقل شده كه ميان او و ابن حمّاد شاعر، مفاخرتى جارى شده و هر كدام خيال مي كردند كه مديحه او درباره امير المؤمنين على (عليه السلام) بهتر از مديحه ديگري است. پس هر يك قصيده اى به نظم آورده و در ضريح مقدس علوى انداخت تا اينكه امام (عليه السلام) درباره اشعار آنها قضاوت فرمايد. پس قصيده خليعى بيرون آمد در حاليكه بر آن با آب طلا نوشته بود «احسنت» و بر قصيده ابن حماد مانند آن با آب نقره نوشته بود، پس ابن حماد ناراحت شد و خطاب به امير المؤمنين (عليه السلام) نمود كه من دوست قديمى شما هستم و اين تازه در زمره دوستان شما وارد شده سپس حضرت امير المؤمنين (عليه السلام) را در خواب ديد كه به او مي فرمود: به راستيكه تو از ما هستى و او تازه به ما رسيده و ولايت ما را پذيرفته پس بر ما لازم است كه او را رعايت كنيم.[1]
[1]. الغدير فى الكتاب و السنة و الادب، ج6، ص23. ترجمه متن از کتاب « ترجمه الغدير، ج11، ص 21» با کمی دخل و تصرف.
لطفا کتاب درج شده در آدرس زیر رو تو سایتتون بزارین:
http://netpak.ir/?p=1864
حتما خبرم کنید.لطفا!!!
یا علی
[پاسخ]
سلام
حاجی التماس دعا
[پاسخ]
سلام علیکم:
دانی که چرا مهر جبین خاک حسین است؟
چون قبله ی دل پیکر صد چاک حسین است
دانی که چرا چوب شود قسمت آتش؟
بی حرمتیش بر لب و دندان حسین است
دانی که چرا آب فراتست گل آلود؟
شرمنده زلعل لب عطشان حسین است
دانی که چرا کعبه ی حق گشته سیه پوش
یعنی که خدا هم عزادار حسین است . . .
التماس دعای فرج. . . . .
[پاسخ]
سلام حاجي التماس دعا دارم اين روزا برام دعا كن حاجتي دارم انشاالله به حاجتم برسم.ياعلي
[پاسخ]
سلام برادرم.خیلی ممنون.
یا ایها الذین آمنوا اصبروا و صابرو.
[پاسخ]
سلام علیکم. خداقوت بزرگوار.با درج منبع از این مطلبتون در وبلاگ “بیسیم چی بدون بیسیم” استفاده کردیم.راضی که هستید ان شاءالله؟
[پاسخ]
حمیدرضا پاسخ در تاريخ دی 2ام, 1392 1:46 ب.ظ:
سلام علیکم.
باتشکر
با ذکر منبع استفاده از مطالب وبلاگ بلامانع هست
[پاسخ]
به تعبیر شهید مطهری این گونه خواب ها هر چند اساسى ندارد ولى از نظر سوء تربيت و بدآموزى خيلى اثر دارد.
[پاسخ]