حمیدرضا فلاح

حمیدرضا فلاح

حمیدرضا فلاح تفتی

نظر مراجع تقلید حول حدیث رفع القلم

تعداد بازدیدها: 4,993 مشاهده

مراجع عظام تقلید

سؤال:

در قرن هاي اخير چنين مرسوم بوده است كه عامه شيعيان در روز نهم ربيع ـ با توجه به نسبتي كه به اين روز مي دهند ـ توجهي خاص به اين روز داشته و مجالسي را در آن تشكيل مي داده اند. از صحت و سقم اين انتساب كه بگذريم آن چه موجب نگراني است انجام اعمال و گفتار خلاف شرعي است كه در بعضي از اين مجالس صورت مي گيرد و از ساحت فرد مسلمان و شيعه ي اهل بيت (عليهم السّلام) به دور است. و آن چه بر اين نگراني مي افزايد وجهه ي شرعي دادن بعضي افراد به اين اعمال خلاف شرع است كه با بهانه ي «رفع القلم» و… انجام مي گيرد. متأسفانه در سالهاي اخير و با امكانات جديدي هم كه به وجود آمده، امكان ضبط تصاوير يا صوت اين مجالس براي شركت كنندگان در آن به سهولت وجود دارد كه در بعضي موارد اين فيلم ها و صوت ها به كشورهاي مجاورمان كه شيعيان و اهل تسنن در كنار يكديگر زندگي مي كنند نفوذ يافته و باعث ايجاد فتنه و ريختن خون پاك شيعيان آن منطقه گرديده است. با توجه به نكاتي كه گفته شد خواهشمند است نظر شريف معظم له را نسبت به اين سؤالات بيان فرمائيد.

1. حكم برپايي اين گونه مجالس با صورتي كه گفته شد چيست؟

2. شركت در اين مجالس چه حكمي دارد؟

3. نظر حضرت عالي درباره «رفع القلم» كه مجوز انجام بعضي گناهان و مناهي در اين ايام مي شود چيست؟

4. توصيه اي را به اين افراد بيان فرمائيد.

پاسخ ها:

رهبر معظم انقلاب، آیت الله العظمی خامنه ای

سلام عليكم و رحمة الله و بركاته

بسمه تعالى

هرگونه گفتار يا كردار و رفتارى كه در زمان حاضر سوژه و بهانه به دست دشمن بدهد و يا موجب اختلاف و تفرقه بين مسلمين شود شرعاً حرام اكيد است.

موفق و مؤيد باشيد.

—– Original Message —–

From: fatwa@leader.ir

To: mahdi.noor@gmail.com

Sent: Sunday, April 08, 2007 9:39 PM

Subject: Istifta

آیت الله العظمی نوری همدانی

بسمه تعالي

سلام عليكم

ج: چيزي به عنوان رفع قلم در روز به خصوصي نداريم و مسلمانان بايد از تفرقه بپرهيزند و از هر چيزي كه موجب وهن مذهب مي باشد جداً اجتناب نمايند.

حسين نوري همداني

—– Original Message —–

From: “|Office of A.Noori hamedani|” <estefta@noorihamedani.com>

To: mahdi.noor@gmail.com

Sent: Sep 9, 2007 10:26 PM

Subject: |Javab Estefta |

آیت الله العظمی مکارم شیرازی

استفتاء آیت الله مکارم شیرازی

اولاً: روايتي با عنوان رفع قلم در آن ايام مخصوص در منابع معتبر نداريم.

و ثانياً: بر فرض چنين چيزي باشد كه نيست مخالف كتاب و سنت است و چنين روايتي قابل پذيرفتن نيست و حرام و گناه در هيچ زماني مجاز نيست هم چنين سخنان ركيك و كارهاي زشت ديگر.

 و ثالثاً: تولّي و تبرّي راه هاي صحيحي دارد نه اين را ههاي خلاف.

هميشه موفق باشيد

85/5/14

 آیت الله العظمی بهجت

استفتاء آیت الله بهجت

بسمه تعالي

ج1و2: تقيه از أوجب واجبات است و محافظه كاري كامل در مواردي كه معرضيت احتمالي خلاف تقيه دارد لازم مي باشد.

ج3: مخصِصّي براي دليل معصيت نيست و توسعه در امهال توبه محتمل است.

ج4: معلوم شد.

آیت الله العظمی تبریزی

سؤال:

معمولاً در مراسم عيدالزهراء (عليهاالسلام) كف زدن، پايكوبى، رقص… و حتى امورى كه جميع فقهاء صريحاً فتوى به حرمتش دارند را مستند به حديث رفع القلم مى دانند. آيا اين حديث سنداً صحيح است؟ و اگر بالفرض روايت صحيحه باشد معناى حديث چيست و از آن چه برداشت مى شود؟

پاسخ:

بسمه تعالى؛ روايت مزبور صحيح نيست و فرقى بين ايام نيست و معصيت، معصيت است، والله العالم.[1]

سؤال:

ان بعض الناس يفعلون القباحي و المنكرات في يوم التاسع من الربيع و يعتقدون ان لاذنب لهم بالرتكاب هذه الاعمال الشنيعة! حيث انهم يستدلون بفعل هذه الاعمال بالرواية المعروفة ب(رفع القلم) هل صح هذه الرواية؟ و ما هو حكم هذه الاعمال التي كان موجباً لوهن الشيعة في وهلة الاول و موجباً لتفرق المسلمين و تكفير الشيعة في وهلة الثانية؟

ترجمه سؤال:

بعضي از مردم در روز نهم ربيع به انجام قباحي و منكرات مي پردازند و اعتقاد دارند كه گناهي به خاطر انجام اين گونه اعمال براي آنها ثبت نخواهد شد! از آن جا كه اين افراد براي انجام اين اعمال تمسك به روايتي معروف به (رفع القلم) مي كنند، آيا اين روايت صحيح مي باشد؟ و حكم انجام اين گونه اعمال كه در نظر اول موجب وهن شيعه مي شود و در نگاه دوم نيز باعث تفرقه ميان مسلمين و كافر ناميدن شيعيان خواهد شد، چيست؟

آیت الله العظمی فاضل لنکرانی

لم يصح رفع القلم، بل كلّ مسلم مؤظف بواجباته الدينية ولا فرق بين ايام السنة، ولا يجوز فعل مايوجب الفرقة بين المسلمين أو وهن الشيعة.

هيئة الافتاء

From: سماحة آية الله العظمي الشيخ الفاضل اللنکراني (fazel@lankarani.com)

To: mahdi_noorbaran@yahoo.com

Date: Monday, April 23, 2007 7:47:23 AM

Subjec:  الجواب ـ ٢٨٢٣٩

ترجمه:

حديث رفع القلم صحيح نيست، بلكه هر مسلماني مؤظف به انجام واجبات ديني بوده و فرقي در ايام سال نسبت به آن وجود ندارد، و انجام اعمالي كه موجب تفرقه مسلمين يا وهن شيعه شود جايز نيست.

آيت الله العظمي موسوي اردبيلي

استفتاء آیت الله موسوی اردبیلی

بسمه تعالي

لايجوز ارتكاب المحرم بلا فرق بين اليوم التاسع من الربيع و غيره كما لا تجوز الاعمال الموهنة للشيعة او الموجبة لتكفيرهم او تشديد الاختلاف والفرقة بين المسلمين وفق الله الجميع للصواب و التسديد.

ترجمه:

انجام دادن محرمات جايز نيست و در آن فرقي بين نهم ربيع و روزهاي ديگر نيست همان گونه كه انجام اعمالي كه موجب وهن شيعه يا كافر ناميدن آنها و يا تشديد اختلافات و تفرقه بين مسلمانان مي شود نيز جايز نيست. خداوند همه را به حق و صواب هدايت فرمايد.

آيت الله العظمي سيد محمدصادق روحاني

استفتاء آیت الله محمد صادق روحانی

حديث رفع القلم غير صحيح و من يعمل مثقال ذره شراً يره الا اذا تاب؛

ترجمه:

روايت رفع القلم صحيح نيست و هركس به اندازه ذره اى كار بد انجام داده باشد نتيجه آن را مى بيند مگر آن كه توبه كند.

آیت الله مصباح یزدی

برادر گرامي،

سلام عليكم و رحمة الله

همان طور كه بزرگان فرموده اند، هرگونه عملي كه منشأ شدت خصومت و اضرار به مال و جان و عرض شيعيان باشد ممنوع است و موجب مشاركت در گناه هتك حرمت شيعيان مي شود. از خداي متعال مسألت داريم اسلام و تشيع را از شرّ جاهلان حفظ فرمايد.[2]

From: mesbah@mesbahyazdi.org

To: mahdi.noor@gmail.com

Sent: Tue, Apr 24, 2007 at 9:56 AM

Subjec:  پاسخ به سؤال ـ کد ١۵١٨


[1].  http://farsi.tabrizi.org/istifta سؤال شماره 2108.

[2]. نهم ربیع جهالت ها خسارت ها، ص104-115

حمیدرضا
موضوعات: مذهب
مطالب مرتبط
  • عنایت امام زمان به روضه حضرت اباالفضل

    عنایت امام زمان به روضه حضرت اباالفضل

    اين تشرّف از مهم‏ترين و روح‏ افزاترين رويدادهاى زندگانى مرحوم فشندى (ره) است. تشرّف حاضر، به‏ سبب بعضى از جنبه ‏هاى منحصر به فرد كه به برخى از آنها اشاره خواهد شد مورد توجه تعداد زيادى از شيفتگان امام عصر (علیه السلام) مى ‏باشد. آيت الله ناصرى دولت‏ آبادى ماجراى اين تشرّف را خود، مستقيما از زبان حاجى شنيده و در كتاب «آب حيات» آورده است. همچنين جناب قاضى زاهدى نيز آن را از زبان خود آن مرحوم شنيده و در كتاب خود نقل كرده است. ما اينك تلفيق دو روايت را جهت تتميم آن، براى خوانندگان محترم مى ‏آوريم. حاج محمد على فشندى تهرانى مى ‏گويد: سال اولى كه به «مكه مكرمه» مشرّف شدم، از خداى مهربان در آنجا خواستم كه توفيق دهد تا در سال‏ هاى بعد نيز، تا بيست سفر به مكّه بيايم تا شايد اميرالحاج و

    … ادامه مطلب …

  • ماجرای توسل به حضرت اباالفضل و شفای چشم یکی از علما

    ماجرای توسل به حضرت اباالفضل و شفای چشم یکی از علما

    آیت الله العظمی شبیری زنجانی (دام ظله) در جلد سوم کتاب «جرعه ای از دریا» می نویسد: مرحوم حاج میرزا فخرالدین جزایری فرزند آسید علی جزایری است که از علمای درجه اول تهران بود و این قضیه را ایشان نقل می ‌کرد که یک وقت ناراحتی چشم پیدا کردم. پیش دکتر امین الملک (که زمانی وزیر بهداری بود) رفتم. وی متخصص چشم و اولین چشم پزشک تهران بود و بعدا به دکتر مرزبان لقب پیدا کرد. دکتر امین الملک چشمم را عمل کرد. حاج میرزا فخرالدین می‌ گفت: من از حاج آقا جمال اصفهانی ـ برادر حاج آقا نورالله و آقا نجفی اصفهانی ـ شنیده بودم که خواندن این ابیات برای توسل به حضرت اباالفضل العباس علیه السلام خیلی مؤثر است: ای ماه بنی هاشم خورشید لقا عباس ….. ای نور دل حیدر شمع شهدا عباس از محنت و درد وغم

    … ادامه مطلب …

  • شب قدر شب گناه نیست!

    شب قدر شب گناه نیست!

    صاحب کتاب «ابوب الجنان» که کتاب بسیار پربار و نایابی است می نویسد: جوان بی تقوایی که به خیر و سعادت خود در زندگی اهمیتی نمی داد و ملاحظه چیزی را نمی کرد، بر اثر چشم چرانی به دختری دل بسته بود، ولی آن دختر تن به خواسته نامشروع او نمی داد. شبی از شب های قدر که وقت بیداری و مناجات و قرآن و گریه و درد دل با خداست و مردم همگی در مساجد و مجالس احیاء جمع شده بودند، این جوان که دیده بود والدین آن خانم زودتر از منزل خارج شده اند راه را بر این دختر که قصد داشته به تنهایی مسیر بین خانه و مسجد را طی کند بست. دختر که دید کاری از دستش ساخته نیست در پاسخ به خواسته آن جوان گفت: امشب شب احیاء و شب گرفتن برات است. آیا انصاف

    … ادامه مطلب …

  • سفارش امام زمان در نیکی به پدر

    سفارش امام زمان در نیکی به پدر

    آقای سید محمد موسوی نجفی معروف به هندی که از اتقیای علما و ائمه ی جماعت حرم امیرالؤمنین علیه السّلام است نقل کرد از جانب شیخ باقر فرزند شیخ هادی کاظمینی مجاور نجف اشرف و ایشان از شخص مورد اعتمادی که به دلاکی اشتغال داشت. آن شخص را پدر پیری بود که هیچ گونه کوتاهی نسبت به خدمتگزاری او نمی کرد، حتی خودش برای او آب در مستراح می برد و منتظر می شد تا خارج شود و به مکانش برساند. پیوسته ملازم خدمت او بود، مگر در شب چهارشنبه که به مسجد سهله می رفت و در آن شب به واسطه ی اعمال مسجد سهله و شب زنده داری در آنجا، از خدمت معذور بود؛ ولی پس از مدتی ترک کرد و دیگر به آنجا نرفت. از او پرسیدم: ـ چرا رفتن به مسجد سهله را ترک کردی؟ گفت:

    … ادامه مطلب …

  • دستور آیت الله بهجت برای پیدا شدن گمشده

    دستور آیت الله بهجت برای پیدا شدن گمشده

    شاید این مطلب برای برخی از بینندگان تعجّب آور باشد که حتی برای پیدا کردن وسایل گمشده دستور و رهنمودی وجود داشته باشد اما بارها خودم یا خانواده ام وسایل و یا اشیاء گرانبهائی گم کرده ایم و با توسل به این دستور مرحوم آیت الله بهجت (رضوان الله تعالی علیه) گمشده های خود را پیدا کرده ایم! بنده اطمینان دارم اگر کسی با عقیده به این دستور عمل کند یقیناً به مقصود خود خواهد رسید. آیت الله محمدی ری شهری در کتاب «زمزم عرفان»، دستور مرحوم آیت الله بهجت (رضوان الله تعالی علیه) را اینگونه عنوان کرده اند: آیت الله بهجت در دیداری فرمودند: «أَصْبَحْتُ فی أَمانِ الله، أَمْسَیْتُ فی جِوارِ اللهِ»[1] هفت بار، برای پیدا کردن گمشده خوب است. یکی می گفت[2]: با کسی کار داشتم. نه اسمش را می دانستم و نه جایش را. از صبح تا

    … ادامه مطلب …

  • آیا می دانی روز عاشورا با من چه کردند؟!

    آیا می دانی روز عاشورا با من چه کردند؟!

    مرحوم سیّد محمدابراهیم قزوینی (متوفی1360 ه.ق) در صحن مطهّر حضرت اباالفضل علیه السّلام امام جماعت بودند و مرحوم آقا شیخ محمدعلی خراسانی (متوفی 1383) که واعظی بی نظیر بود، بعد از نماز ایشان منبر می رفت. یک شب، مرحوم واعظ خراسانی مصیبت حضرت اباالفضل علیه السّلام را خوانده و از اصابت تیر به چشم مقدّس آن حضرت یاد کرده بود. مرحوم قزوینی، که سخت متأثّر شده و بسیار گریه کرده بود، به ایشان گفته بود: چنین مصیبت های سخت را که سند خیلی قوی هم ندارد چرا می خوانید؟! شب در عالم رؤیا به محضر مقدّس حضرت اباالفضل علیه السّلام مشرّف شده بود، آقا خطاب به ایشان فرموده بود: سیّد ابراهیم! آیا تو در کربلا بودی که بدانی روز عاشورا با من چه کردند؟! پس از آنکه دو دستم از بدن جدا گردید، سپاه دشمن مرا تیر باران کردند، در

    … ادامه مطلب …

  • 2 نظر برای این مطلب
  • محمد کاظم مرادلو
    دی 21ام, 1392 در 11:27 ب.ظ

    ممنون از مطالب به روزتون ….و من الله توفیق

      [پاسخ]

    • نظر بدهيد
    • نام:
      ایمیل:
      وبسایت:





      استفاده از مطالب وبگاه ما با ذکر منبع بلامانع می باشد
      Copyright © 2014 - 2015 Hr-Fallah.ir
      Designer : Mohammad Rafiei